Team Omya med i fighten om rapsmästartiteln!

Tävlingen "Rapsmästaren 2020" är i full gång. Det handlar om att på tävlingsfältet utanför Trelleborg uppnå högst höstrapsskörd. Naturligtvis är Omya med i matchen. Totalt 40 lag från 7 länder fightas om den ärofyllda titeln - ett av dessa är Team Omya!

Jeppa Olanders är lagledare för Team Omya:

- Vi är ett härligt gäng som arbetar med lantbruk på olika sätt. Det är verkligen utmanande och kul att utbyta idéer och jämföra oss både inom laget och med de andra tävlingsdeltagarna. Otroligt lärorikt och inspirerande.

 Rapsmästarfältet såddes den 21 augusti 2019 med målgång hösten 2020. Totalt har lagen 12 tillfällen att ladda höstrapsen med det bästa receptet.

- Vi är måna om rätt utsädesmängd, har koll på skadegörare med mera, men tänker att det är med det där lite extra plus som vi ska få fram en riktigt bra skörd, och där ligger naturligtvis Omya Calciprill® S 14 med som en stark produkt, menar Jeppa.

 För Omya är det självklart att vara delaktiga i lantbrukets utveckling och där är odlingstävlingar ett inspirerande inslag.

Mats Rydberg på Omya ser entusiastiskt fram emot tävlingen:

 - Vi vill lära oss av kollegor både på hemmaplan och internationellt och samtidigt bidra med våra erfarenheter. Vi har kanonprodukter som Omya Calciprill® och Omya Calciprill® S 14 med svavel, som både vi och flera andra lag använder. Vi ser fram emot ett spännande tävlingsår!

 

Ulf Danielsson, en av deltagarna i Team Omya. Här vid lagets ruta på fältvandringen i tävlingsfältet den 3 oktober 2019.

 - Höstraps har en stor potential som vi vill försöka plocka fram i vårt tävlingsled och här är Omya Calciprill® S 14 ett självklart val. Det är verkligen inspirerande att träffa andra intresserade växtodlingsentusiaster och utbyta idéer och erfarenheter, berättar Ulf.

Följ tävlingen på: www.rapsmastaren.se