Proizvodi na bazi cementa

Osobine kalcijum karbonata su vekovima dobro poznate u oblasti građevine. Još su stari Egipćani gradili svoje piramide koristeći ovaj mineral, a Rimljani ga kasnije koristili za izgradnju svojih poznatih arhitetktonskih objekata. Kao prirodni mineral, kalcijum karbonat ima mnoštvo osobina koje ga čine idealnim sirovinskim materijalom za različite primene kod betona, asfalta, krovnih pokrivača, pločica i cigli. Za svaku od ovih primena postoji proizvod po meri kupca, u kome su maksimalno izbalansirani finoća i granulometrijski sastav za navedenu svrhu.

Na tržištu betona koriste se fine čestice kalcijum karbonata u obliku proizvoda Betocarb, kao kvalitetni fileri u raznim proizvodima od betona kao što su kamenje za popločavanje, cevi i kanalizacioni rezervoari, mešavine betona i prefabrikovani beton.

Poboljšane su osobine obradivosti polu-suvog, plastičnog i samosabijajućeg betona, kao i samoporavnjavajućih maltera. Granulometrijski sastav u kombinaciji sa cementom i mešavinama se može optimizovati, što dovodi do povećanja ekološke jačine, poboljšanja razastiranja i manjeg curenja. U slučaju samosabijajućeg betona, CCF se dokazao kao najpouzdaniji i najpraktičniji industrijski proizveden stabilizator.

Fine čestice kalcijum karbonata (CCF) ubrzavaju proces hidratacije cementne mase, što vodi do većih vrednosti početne čvrstoće. Bolja moć propustljivosti dovodi do povećane izdržljivosti. Svetla i postojana boja doprinosi estetskoj vrednosti proizvoda, čineći ga idealnim za primenu u oblasti arhitekture.

Laki fileri i polietilenska vlakna su samo dva primera iz širokog asortimana specijalnih proizvoda koje Omya nudi za primenu kod betona.

Ponuda proizvoda


 

Za vise informacija, molimo Vas koristite nas formular za kontakt