Štampanje i izrada natpisa

Kalcijum karbonat je trenutno najzastupljeniji neorganski pigment za punjenje i oblaganje raznih vrsta papira.

Kompanija Omya sa svojim kalcijum karbonatima kao i raznim pomoćnim hemikalijama koje distribuiše pokriva sve oblasti primene u industriji štampanja i izrade natpisa. Opšti princip kompanije Omya je rad „sa jednom kontakt osobom za svakog klijenta" uz primenu veština naših stručnjaka u različitim oblastima industrije i primene.

Upotreba mineralnih punila za razne vrste papira u štampanju i izradi natpisa je jedna od glavnih kompetencija kompanije Omya. Kalcijum karbonat je najvažniji neorganski pigment za većinu današnjih vrsta papira. U manjoj meri koriste se i drugi neorganski pigmenti kao što su glina, talk, silicijum i drugi. Ti pigmenti se zadržavaju u strukturi papira pomoću sintetičkih ili prirodnih sistema za zadržavanje ako se koriste kao punila ili ako su integralni deo boja obloge.

Povećavanje mineralnih punjenja u raznim vrstama papira za štampanje i izradu natpisa pomaže pri uštedi skupih vlakana. To može da dovede do bržeg iščezavanja vode iz valjka u sekcijama za oblikovanje i presovanje mašine za papir što za rezultat ima poboljšano sušenje koje može da smanji troškove proizvodnje ili poveća kapacitet proizvodnje. Podrazumeva se da se znatno može smanjiti uticaj na životnu sredinu, kao što je npr. karbonski otisak.

Oblaganje raznih vrsta papira za štampanje i izradu natpisa da bi se stvorila dodatna vrednost proizvoda je još jedna od glavnih kompetencija kompanije Omya - Omya je globalno priznata kao najnaprednija i najprofesionalnija stručna kompanija za primene u oblaganju u ovoj industriji.

Kompanija Omya koristi najnovije tehnike i metode za unapređenje razvoja najekonomičnijih i najefikasnijih formulacija oblaganja da bi se zadovoljili zahtevi klijenata vezani za proizvodnju i kvalitet.

Na kraju mora da se naglasi da Omya uvek rado ispunjava potrebe svojih klijenata - na primer uspostavljanje porodice proizvoda „Extomine" sa barijernim rešenjima kao što je npr. „Extomine BM" kao barijera za MOSH i MOAH.

 

Pravi proizvod za Vas

​Ponuda proizvoda


 

Kontakt:
Za vise informacija, molimo Vas koristite nas formular za kontakt.