Team Omya ligger bra till i Rapsmästaren 2020!

Tävlingen "Rapsmästaren 2020" är inne i sitt slutskede. Det ser lovande ut inför skörden. Vi begav oss ut i fält och tog en pratstund med Team Omyas lagledare, Jeppa Olanders. Hör honom berätta hur arbetet har gått.

Det handlar om att på tävlingsfältet utanför Trelleborg uppnå högst höstrapsskörd. Totalt 40 lag från 7 länder fightas om den ärofyllda titeln - ett av dessa är Team Omya!

- Vi har under året kört en balanserad växtnäringsgiva med växtskydd vid behov endast för att undvika att stressa plantan, menar Jeppa. Vi har såklart kört mycket Omya Calciprill® S 14, både höst och vår, för att tillföra rikligt med svavel och kalcium. Vi vill testa det i skarpt läge här, där vi kan jämföra med andra testrutor. Vi vet att det ger positiva effekter på plantan med lättillgänglig kalcium och svavel.

För Omya är det självklart att vara delaktiga i lantbrukets utveckling och där är odlingstävlingar ett inspirerande inslag.

Mats Rydberg på Omya kommenterar tävlingen:

- Vi vill lära oss hur våra produkter Omya Calciprill® och Omya Calciprill® S 14 kan utveckla skördepotentialen och ingå i en framgångsrik växtodlingsstrategi.

 

Följ tävlingen på: www.rapsmastaren.se