Kompanija

U Srbiji, Omya Venčac je vodeći proizvođač industrijskih minerala na bazi kalcijum-karbonata sa visokim stepenom beline i čistoće.
Omya Venčac, u proizvodnom pogonu u Arandjelovcu, bavi se mlevenjem industrijskih minerala koje dobija iz sopstvenih rudnika i nudi veliki izbor proizvoda koji se primenjuju u različitim granama industrije, pre svega u industriji boja, plastike, papira, prehrambenoj industriji i građevinarstvu. Proizvodima koji se primenjuju u različitim granama industrije ovi minerali daju otpornost, pigmentna svojstva, čvrstoću, viskoznost, neprozirnost, mehanička svojstva i drugo.

Pored proizvodnje mikroniziranih minerala, takođe se bavimo i distribucijom koja zadovoljava potrebe naših klijenata za hemikalijama visokog kvaliteta, po pristupačnim cenama i uz našu preporuku.

Veoma kvalitetan sirovinski materijal dobijen iz naših rudnih rezervi, velika ulaganja u metode primene, kao i konstantna komunikacija sa klijentima iz zemlje i regiona, garantuju da će naši proizvodi zadovoljiti najsloženije zahteve i u budućnosti.