Održivi razvoj

Održivi razvoj predstavlja ključ uspeha na putu ka ostvarivanju naših ciljeva.

"U cilju zadovoljenja potreba kako sadašnjih tako i budućih generacija, koristimo znanja i iskustva naših zaposlenih da bismo obezbedili proizvode i usluge dodatne vrednosti i boljeg učinka" (Osnovni cilj kompanije Omya)

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo pregled strategije održivog razvoja kompanije Omya. U vremenima kada ceo svet traga za načinima na koje možemo da zajedno stvorimo održivu budućnost, mi smo uložili veliki sopstveni trud da izgradimo održivu delatnost. 

Naša partnerska saradnja sa The Natural Step-om (Prirodni korak), nevladinom organizacijom koja je specijalizovana za održivi razvoj, započela je 2008. godine. Rezultat te saradnje bila je naša inspirativna vizija o pet korporativnih stubova održivosti. Nova korporativna strategija održivosti izrodila je mnogo novih ideja kao što je prikazano u raznim studijama slučaja.

U potpunosti smo posvećeni da se struktura upravljanja strategijom, koja obuhvata načela održivosti, ostvari na svim nivoima kompanije. Verujemo da pružamo povoljno tle za inovativne ideje i razvoj koje za krajnji cilj imaju još veće zadovoljstvo kupaca i interesnih grupa. Bruntland-komisija Ujedinjenih Nacija je 1987. godine definisala održivi razvoj kao "oblik napretka koji zadovoljava današnje potrebe, a pri tom ne ugrožava mogućnost budućih generacija da zadovolje svoje".

Održiva delatnost se ne stvara preko noći - to je putovanje, stalna posvećenost koja se pretvara u koherentne strategije i dosledne praktične aktivnosti kao što su integrisani upravljački sistemi. Vođeni svojom vizijom i snažnom korporativnom kulturom koja se zasniva na vrednostima, prihvatamo da budemo partner u stvaranju održive budućnosti.
Stručno vođene kompanije su zamenile pristup koji se zasniva na reaktivnom usklađivanju postupcima koji su vođeni proaktivnom vizijom, u skladu sa dugoročnim ciljevima kompanije.

Kvalitet, bezbednost i korporativna odgovornost su načela na kojima je zasnovana delatnost kompanije Omya. Mi smatramo da održivi razvoj podrazumeva:

Ekonomski razvoj

  • Potrebe, prava i značaj naših kupaca
  • Stalno poboljšavanje naših proizvoda i usluga

Ekološku ravnotežu

  • Usaglašenost sa važećim zakonima, pravilima i propisima, kao i neprekidni napori koje ulažemo kako bismo uticaj na životnu sredinu sveli na minimum
  • Odgovornost prema životnoj sredini
    Društveni napredak
  • Pogonima kompanije Omya se mora upravljati na bezbedan način vodeći računa o zajednici u kojoj se posao obavlja
  • Dužnost nam je da budemo dobri građani koji poštuju svoje sugrađane i životnu sredinu
  • Moramo se rukovoditi moralnim načelima

 

Dostupna brošura

Omya - Our journey towards sustainability