Pakovanja na bazi vlakana

Jedna od osnovnih specijalnosti kompanije Omya ogleda se u dodavanju mineralnih filera u proizvodnji papira i kartona. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu i stručnosti, u mogućnosti smo da zadovoljimo potrebe naših kupaca i da im pomognemo da ostvare napredak u budućnosti.

Uz pomoć najnovijih tehnologija i metoda, trudimo se da Vam pružimo podršku u razvoju najpovoljnijeg papira ili kartona koji zadovoljava zahteve Vašeg finalnog proizvoda.

Kalcijum karbonat je najvažniji neorganski pigment za većinu vrsta papira i kartona koji su danas u upotrebi. Ostali neorganski pigmenti kao što su glina, talk, silikon i ostali su takođe u upotrebi, ali u nešto manjoj meri. Uz pomoć sintetičkih ili prirodnih retencionih sistema, ovi pigmenti su očuvani unutar papirne strukture.

Dodavanje veće količine minerala u proizvodima od papira i kartona pomaže da se očuvaju vlakna. Ovo dovodi do bržeg prolaska tečnosti kroz sito prilikom formiranja lista papira i mašinskog presovanja što za rezultat obezbeđuje efikasnije sušenje i na taj način smanjuje proizvodne troškove ili povećava proizvodni kapacitet.

Kalcijum karbonat kombinovan sa funkcionalnim aditivima i/ili polimerima koji pružaju novi nivo efikasnosti za primene pakovanja. Prilagođena rešenja kompanije Omya zadovoljavaju posebne zahteve naših klijenata širom sveta.

Oblaganje raznih vrsta papira i kartona da bi se stvorila dodatna vrednost proizvoda je još jedna od glavnih kompetencija kompanije Omya. Omya je globalno priznata kao napredna i profesionalna stručna kompanija u oblasti oblaganja u industriji proizvodnje papira i kartona. Kompanija Omya koristi najnovije tehnike i metode za unapređenje razvoja najekonomičnijih i najefikasnijih formulacija oblaganja da bi se zadovoljili zahtevi klijenata vezani za proizvodnju i kvalitet.

Ponuda proizvoda

 

Za vise informacija, molimo Vas koristite nas formular za kontakt.