Pakovanja na bazi polimera

Kalcijum karbonat kompanije Omya se koristi za poboljšavanje mehaničkih svojstava i povećanje produktivnosti u širokom asortimanu krutih i fleksibilnih vrsta pakovanja, od tankih filmova do debljih struktura. Kalcijum karbonat može poboljšati rezultat linijske obrade uz postizanje poboljšane tvrdoće i veće čvrstoće.

Proizvodi kompanije Omya poboljšavaju mehanička svojstva i povećavaju efikasnost kombinovanja materijala dodatno uz uštedu sirovog materijala, vremena proizvodnje i karbonskog otiska.

Kompanija Omya donosi inovaciju i potrošačima i tržištu industrijskih polimernih pakovanja nudeći nekoliko rešenja za primarna, sekundarna i tercijarna pakovanja na bazi HDPE, PP, PS, PET i druge posebne vrste polimera. Kese za kupovinu, razne vrste omotača, omoti za boce, plastični sudovi, poklopci, boce, čepovi i zatvarači su samo neki danas dobro poznati primeri plastičnih predmeta kod kojih kalcijum karbonat kompanije Omya doprinosi temeljnoj i vrednoj optimizaciji proizvodnje pakovanja.

Kalcijum karbonati kompanije Omya takođe pružaju značajne ekološke prednosti smanjenjem emisije CO2, potrošnje energije i petrohemijskih derivata za vreme proizvodnje pakovanja i procesa kombinovanja materijala kao i smanjenje LCA (procene životnog ciklusa, engl. Life Cycle Assessment). Kompanija Omya sa zadovoljstvom ističe da njen kalcijum karbonat kada se doda plastičnim proizvodima smanjuje celokupni negativni uticaj na plastične proizvode tako što zamenjuje komponente na bazi petrohemije što dovodi do snažnog razvoja u ekološki prihvatljivim primenama sa konkretnim ciljevima da se proizvede manje emisija stakleničkih gasova i zagađivača vazduha (NOx i čestica).

 

Primene

Upotreba kalcijum karbonata u proizvodnji PE filmova povećava brzinu i specifični rezultat proizvodne linije, brži ciklusi zagrevanja i hlađenja za rezultat imaju poboljšano vreme rada mašine. Najvažnije prednosti za krajnji proizvod su na primer smanjeni troškovi sirovog materijala, poboljšana mehanička čvrstoća i barijerna svojstva.

BOPP filmovi koji sadrže kalcijum karbonate dovode ili do smanjene gustine filma ili povećane neprovidnosti i odlikuju se poboljšanom mogućnošću štampanja.

Najvažnije prednosti upotrebe mineralnih aditiva kompanije Omya na polipropilenskom tržištu za proizvodnju traka, kaiševa, kesa i velikih vreća uglavnom se odnose na mogućnost postizanja izvanrednih mehaničkih svojstava i vrhunskog kvaliteta sve većih mineralnih punjenja. Najvažnije prednosti u proizvodnji su na primer smanjenje kidanja propilena i povećanje čvrstoće.

Mineralni aditivi kompanije Omya u ekstrudiranom oblaganju osim optimizacije troškova pružaju poboljšanu adheziju i bržu proizvodnu liniju, smanjujući temperature zatvaranja, obrade i topljenja što dovodi do ređeg blokiranja valjka.

U procesima oblikovanja izduvavanjem i kompresijom veća toplotna provodljivost i niže specifično zagrevanje kalcijum karbonata ključne su prednosti za proizvodnju proizvoda kao što su boce, kanisteri, čepovi i zatvarači. Kalcijum karbonat kompanije Omya pruža važne prednosti kod oblikovanja izduvavanjem i kompresijom kao što su povećani moduli savitljivosti, poboljšan ESCR i mogućnost štampanja, smanjeno vreme ciklusa, niža temperatura topljenja, poboljšana otpornost kod punjenja i udara, smanjen sadržaj titanijum dioksida i poslednje, ali ne i najmanje važno, optimizacija troškova.

Punjenje polipropilenskih slojeva sa najviše 60% kalcijum karbonata je dokazano rešenje za korišćenje polipropilena na postojećoj mašineriji za termo-oblikovanje polistirena u poređenju sa efikasnošću linijske proizvodnje i kvaliteta krajnjeg proizvoda. Upotreba kalcijum karbonata u PS proizvodima je takođe veoma popularna, ona modifikuje mehaničku efikasnost i rezultate obrade jednokratnih pakovanja i jednokratnog pribora za jelo.

Glavne prednosti upotrebe mineralnih aditiva kompanije Omya u termo-oblikovanju uključuju povećan rezultat ekstrudiranja i brže hlađenje na rashladnim valjcima, smanjeno vreme hlađenja u kalupu i brže cikluse, veću čvrstoću, manje skupljanje, obradu na postojećoj mašineriji za termo-oblikovanje PS-a, više izotropnih, fizičkih svojstava i povećanu tačnost kod oblikovanja.

Ponuda proizvoda

 

Za vise informacija, molimo Vas koristite nas formular za kontakt.